Volledig scherm
Een impressie van de beweeghal in Vught. © iSpace Sports

Vught wil bijzondere beweeghal bouwen met licht- en geluidseffecten (video)

VUGHT - Slingeren als een aap in de jungle of springen op de bodem van de oceaan. Dat kan allemaal in de nieuwe interactieve beweeghal die Vught wil bouwen bij basisschool De Springplank aan de St. Elisabethstraat. Het is de bedoeling de bijzondere hal met ingang van het schooljaar 2017-2018 in gebruik te nemen.

Met behulp van beamers en ledverlichting verandert een gewone sportvloer in een interactieve vloer. De licht- en geluidseffecten op de vloer, wanden en plafond stimuleren volgens de ontwikkelaars om in beweging te komen en nodigen spelenderwijs uit om grenzen te verleggen.

1 miljoen
Voor de nieuwe hal is in de begroting een budget opgenomen van 1 miljoen euro. De interactieve inrichting wordt in de aanbesteding meegenomen en alleen gerealiseerd als dit past binnen het budget. Het idee voor de hal, als voorbeeld haalt de gemeente het ‘iSpace-concept’ aan, sluit aan bij de huidige generatie kinderen die dankzij gaming en sociale media vooral visueel is ingesteld.

Op dit moment gymmen de kinderen van De Springplank tijdelijk in de voormalige tuinbouwschool aan de Irenelaan. In Vught-centrum is namelijk, door het wegvallen van Ouwerkerk, geen geschikte sportaccommodatie meer voorhanden. Zonder nieuwe accommodatie zal het gymonderwijs voor De Springplank dus altijd busvervoer naar een geschikte gymlocatie vergen.

Bekijk hieronder een impressie van de beweeghal:

Den Bosch e.o.