Volledig scherm
De rotonde bij hotel Vught (Bosscheweg/Vughterweg) is onveilig. Al jaren wordt gesproken over maatregelen maar die blijven vooralsnog uit. © roy lazet

Vught wil onderzoek naar tweede fietsbrug bij Van der Valk

VUGHT - Ondanks de Vughtse gemeenteraad niet heel enthousiast is over de gekozen oplossing voor het verkeersprobleem Postweg (Van der Valk) stemde zij donderdagavond wel in met een bijdrage van 200.000 euro voor het ombouwen van de rotonde naar een turborotonde. Daarnaast komt er een onderzoek naar een tweede fietsbrug.

Eerder werd al 375.000 euro beschikbaar gesteld voor een fietsbrug aan de Bossche zijde van de rotonde. ,,Maar wij plaatsen vraagtekens bij de fietsveiligheid aan de Vughtse zijde", aldus VVD-fractievoorzitter Mark du Maine. ,,Die moeten de Bosschweg oversteken en dat is vragen om problemen. En die willen we voorkomen."

Samen met PvdA/GroenLinks diende hij daarom een motie in waarin het college van burgemeester en wethouders wordt verzocht op zeer korte termijn te onderzoeken hoe een tweede fietsbrug, of een andere optimale oplossing, kan worden ingepast. ,,En hierin samenwerking te zoeken met de provincie, de gemeente Den Bosch en Agrifood Capital. Hopelijk willen ook die een duit in het zakje doen."

Ongelukken

De rotonde Postweg oogst al jaren kritiek. Met regelmaat vinden er ongelukken of bijna-ongelukken plaats. ,,Ondanks we op dit moment niet helemaal tevreden zijn, is de huidige situatie handhaven ook geen oplossing", aldus Du Maine. ,,Fietsers schieten als een raket naar beneden en de doorstroming voor auto's is stroperig."

Uitstel zou ook kunnen betekenen dat initiatiefnemer Den Bosch belangrijke subsidies misloopt. Du Maine: ,,Nog langer uitstellen is dus niet verstandig. We hopen dat er alsnog een goede fietsoplossing komt aan de Vughtse zijde. Voor ons veiligheid belangrijker dan geld."