Volledig scherm
© Thinkstock

Vught wordt een tikkeltje 'groener'

VUGHT - Vught stapt samen met 14 andere gemeenten over op een nieuwe energieleverancier. In plaats van Delta wordt dat E.ON. Maar ook E.ON scoort volgens Greenpeace niet hoog als het gaat om het leveren van groene stroom. De organisatie krijgt een 4,8. Delta scoort een 4,4.

Volgens wethouder Fons Potters is dat helemaal afhankelijk van welk energiepakket de gemeente gaat afnemen en dat is volgens hem nog niet bekend. Ook hecht hij niet veel waarde aan het onderzoek van Greenpeace. E.ON kan volgens hem wel degelijk 100 procent groene energie leveren.

Kolencentrale
Volgens Greenpeace scoort E.ON slechts een 4,8 omdat de organisatie groencertificaten van goede kwaliteit inkoopt, maar stroom opwekt met behulp van kolencentrales. E.ON is een van de grootste energiebedrijven van Nederland en onderhoudt meerdere kolencentrales in Nederland. De nieuwste werd opgeleverd in 2014, staat op de Maasvlakte en heeft een gigantisch vermogen van 1050 MW.

Een motie van PvdA/GroenLinks Vught om over te stappen naar een echte groene energieleverancier werd in Vught van tafel geveegd.

Den Bosch e.o.