Volledig scherm
Ellen Huinink. © copyright Marc Bolsius

Vught zet in op kinderarmoede; 'belangrijk om álle ouders te bereiken'

VUGHT - De eerste coördinator kinderarmoede in Vught heet Ellen Huinink. Een nieuwe functie, vooralsnog voor één jaar. Want er gebeurt van alles in de gemeente op het gebied van armoedebestrijding, maar waar het aan ontbreekt is één iemand die de boel overziet. Die weet wie wat doet, die partijen met elkaar in contact brengt. Die nieuwe initiatieven lanceert en ook oog heeft voor de preventieve kant.

In Vught leven zo’n 300 tot 400 kinderen in armoede, blijkt uit onderzoek van de gemeente. Dat is minder dan het landelijke gemiddelde, waarbij ervan uit wordt gegaan dat één op de negen kinderen opgroeit in een gezin waar de financiële nood hoog is. Maar slechts de helft van die kinderen maakt gebruik van regelingen en voorzieningen die er zijn, zoals stichting Leergeld of het Jeugdsportfonds.

Rompslomp

Of zoals Huinink het zegt: ,,Er is geld genoeg om die mensen te helpen, maar sommige mensen weten blijkbaar de weg niet te vinden. Of ze zien op tegen alle papieren rompslomp.” 

,,Zonde, want het is zo belangrijk dat álle ouders bereikt worden. Zodat hun kinderen deel kunnen nemen aan het sociale verkeer en daarmee een beter toekomstperspectief hebben. Daarvoor is het dus nodig dat we de regelingen meer toegankelijk maken.” 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement