Volledig scherm
De oude school aan de Irenelaan in Vught.

Vught zet rem op bouwplannen Woonwijze

*Update 19:08* VUGHT - De gemeente Vught ziet geen heil in het herontwikkelingsplan van Woonwijze voor de voormalige tuinbouwvakschool aan de Irenelaan in Vught. Woonwijze-directeur Gerard Velthuizen betreurt dat.

„Ik snap het niet. De argumenten zijn vaag", aldus Velthuizen.

Volgens wethouder Peter Pennings week het plan van Woonwijze op essentiële punten af van de gestelde kaders en is om die reden geen overeenstemming tot stand gekomen.

In zijn algemeenheid wil de Vughtse coalitie dat woningcorporaties terug gaan naar hun kerntaak: het verhuren van huizen aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Corporaties krijgen wel de ruimte voor het (her)ontwikkelen van hun eigen bezit maar minder voor nieuwbouw. „Vught bouwt liever in de duurdere sector”, aldus Velthuizen. "Woonwijze had graag nog meer in de eigen gemeente willen doen maar dat gaat dus niet als gevolg van de keuzes in het coalitieakkoord en dat vind ik doodzonde. Naast plannen in Vught zetten we de beschikbare middelen nu in voor regionale projecten in Haaren, Oisterwijk en Moergestel."

Woonwijze was volgens Velthuizen bereid de oude school aan te kopen en heeft bij de gemeente een plan neergelegd voor vijftig sociale huurwoningen eventueel met zorgfunctie.

Lees dinsdag meer over het plan Irenelaan in Vught en de investeringen van Woonwijze in het Brabants Dagblad.

Den Bosch e.o.