Volledig scherm
Vught daagt inwoners uit geen of zo min mogelijk restafval te produceren. © Van Assendelft Fotografie

Vught zoekt honderd gezinnen die honderd dagen afvalvrij willen leven

VUGHT - De gemeente Vught zoekt 100 gezinnen uit Vught en Cromvoirt die deel willen nemen aan de proef '100 dagen, 100 procent afvalvrij'. De bedoeling is 100 dagen lang geen of zo weinig mogelijk restafval te produceren.

Vught daagt de deelnemers uit zorgvuldig afval te scheiden, kritisch om te gaan met verpakkingen en na te denken over hergebruik. Het is de bedoeling 3 april met de uitdaging te starten.

Iedereen kan aan de proef deelnemen, van jong tot oud, van alleenstaand tot samenwonend. Met of zonder kinderen. De gemeente noemt het een 'spannend experiment'. Opgeven kan tot 27 maart via: https://vught.100-100-100.nl.

Voor de deelnemers vindt 28 maart een startersbijeenkomst plaats. Alle deelnemers krijgen toegang tot een platform waar wordt bijgehouden hoeveel gram restafval iemand produceert, waar deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen en nuttige filmpjes en links over afval staan. Ook kunnen zij deelnemen aan weekopdrachten waarmee men prijzen kan winnen. Op 11 juli eindigt het avontuur.

Den Bosch e.o.