Volledig scherm
Fort Isabella in Vught. © Google Streetview

Vughtenaren met een missie willen mini-maatschappij CitaBella

VUGHT - ‘CitaBella’, een mini-maatschappij waar functies als zorg, wonen, werken, leren en recreëren samenkomen. Dát is de missie van Vughtenaren Tjeerd Saatrube en Olivier Koning.

Woningen voor 55-plussers, studenten, mensen met een beperking, een hotel en mogelijk een huis voor dementeerden met daarnaast ruimte voor bedrijven, horeca en toerisme. Een levendige mix verenigd in ‘CitaBella’ (mooie stad). Een plek waar bewoners en bezoekers kunnen werken, leren, zorgen en recreëren in de directe omgeving. Vughtenaren Tjeerd Saatrube en Olivier Koning hebben grootse, idealistische plannen met het voormalige Fort Isabella en de Isabellakazerne aan de Reutsedijk in Vught.

Sloop
Onderdeel van deze plannen is op termijn sloop van de oude sportzaal op de Fort Isabella. „Die is in slechte staat", aldus Saatrube. „Aan de walzijde (achterzijde) staat nieuwbouw gepland. Mogelijk een museum en een sportcentrum. De nieuwbouw wordt in de wallen geïntegreerd. We willen namelijk de charme van het terrein behouden en daar waar mogelijk is versterken. De loods (gebouw 5) aan de voorzijde van het terrein wordt vernieuwd en krijgt een extra verdieping, waarbij de achterzijde blind is om de wild passage zoveel mogelijk rust te geven en de ingang van Fort Isabella wordt verplaatst."

Lees dinsdag een uitgebreid artikel over de plannen met Fort Isabella in het Brabants dagblad, editie Den Bosch.