Volledig scherm
Jos Schapendonk die het Vughts duurrecord biljarten in 2017 op 41 uur, bracht, reikt de cheque met de opbrengst uit. © K Vdzandt

Vughtse biljartmarathon levert ruim 2.600 euro voor goede doel

VUGHT - Jos Schapendonk bracht eind oktober het Vughts duurrecord biljart en op 41 uur. De opbrengst van de biljartmarathon bedroeg ruim 2.600 euro. Dat geld  gaat naar Stichting Leergeld Vught, die zich inzet om kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen aan activiteiten mee te laten doen.

De uitreiking van de cheque aan het bestuur was dit weekeinde in de Rio Bar in Vught, de locatie waar Schapendonk het Vughts duurrecord biljaren met een uur verbrak.

,,Ik had soms best moeilijke momenten tijdens mijn recordpoging",  blikte Schapendonk terug. ,,Maar omdat de opbrengst voor een goed doel was, gaf me het mij een geweldige stimulans om door te gaan." 

Leon van Rossum, vrijwilliger van biljartvereniging Rio Bar, gaat in oktober 2018 het Vughts duurrecord biljarten proberen op 42 uur te brengen. ,,Naar welk goed doel de opbrengst van de veertiende editie van de biljartmarathon gaat, maken we halverwege het nieuwe jaar bekend', liet Joost de Man, voorzitter van de organiserende biljartclub Rio Bar, weten. ,,Dat goede doel blijkt voor de deelnemer en de bezoekers aan de recordpoging een speciale dimensie te hebben."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement