Volledig scherm
© Thinkstock

Vughtse toernooidirecteur geniet van Nederlanders op EK Atletiek

VUGHT/AMSTERDAM - Deze dagen vervult Rien van Haperen (64) uit Vught tijdens het EK Atletiek in Amsterdam vooral de rol van gastheer. ,,En ik houd overal een vinger aan de pols, maar met de operationele zaken bemoei ik me niet meer. Dat zijn honderdduizend details, dat is niet te handelen. De kunst is om een goed team om je heen te verzamelen.”

Van Haperen is directeur van het evenement dat tot en met morgen in de hoofdstad wordt gehouden. Op 2 locaties: het Olympisch stadion en het Museumplein. Bij de belangrijke finales, vooral die met de Nederlanders, zorgt hij ervoor dat hij een mooi plekje op de tribune heeft. Maar van zijn voornemen om veel wedstrijden te zien, is niet heel veel terecht gekomen. ,,Ik heb meetings, leid gasten rond; dan schiet dat erbij in.”

Iedere dag
Toch lukt het hem wel om te genieten van het evenement. Gelukkig maar, want Van Haperen is er jarenlang iedere dag mee bezig geweest. ,,Ik werkte al vanaf 2004 bij de Atletiekunie en heb toen meegeschreven aan het bidbook om het EK naar Amsterdam te halen. Toen dat was gelukt zei het bestuur: ‘Nou Rien, ga jij het ook maar uitvoeren dan’.”

Lees een uitgebreid artikel over Rien van Haperen en het EK Atletiek in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van zaterdag 9 juli.

Den Bosch e.o.