Volledig scherm
1 © ANP

VVD Vught maakt zich zorgen over oprukkende rattenplaag; stelt vragen aan het College

VUGHT – De VVD Vught maakt zich zorgen over de oprukkende rattenplaag in Vught en stelt hierover vragen aan het College. Sinds een aantal maanden worden er in Vught met enige regelmaat ratten gespot. De partij schrijft ook dat inmiddels enkele personen besmet zijn met het Hantavirus.

De partij meent dat er inmiddels sprake is van een rattenplaag. De dieren vormen een risico voor de volksgezondheid en zijn moeilijk te bestrijden. Het aantal meldingen van rattenoverlast van 2015 (30) naar 2016 (57) is zelfs bijna verdubbeld en ook in de eerste paar maanden van 2017 zijn al 22 meldingen binnen. Dit schreef een redacteur van het Brabants Dagblad eind februari.

ZIE OOK: Rat rukt op in Vught; overlast verdubbeld

De VVD Vught vraagt aan het College of het op de hoogte is van de grote hoeveelheid ratten door de gehele gemeente, inclusief het centrum van Vught. Ook vragen ze of het kan aangeven hoeveel gevallen van rattenoverlast er inmiddels officieel zijn gemeld.

De partij wil weten welke maatregelen er zijn en worden genomen om de plaag te bestrijden en of het College bereid is om verregaande maatregelen te treffen. Ook als hiervoor extra middelen nodig zijn van de Raad.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement