Volledig scherm
Bibian van Rijckevorsel, woordvoerder namens de familie die mede-eigenaar is van het landgoed. © Roy Lazet

Weer schade aan recent gerestaureerde poort van kasteel Maurick

Vught - De toegangspoort van kasteel Maurick in Vught was amper in ere hersteld of er botste wéér iemand tegen de karakteristieke pilaren aan. Weer schade en weer geen briefje van de dader.

„We hebben sterk het vermoeden dat het wederom om een loonwerker gaat”, aldus Bibian van Rijckevorsel, woordvoerder namens de familie die mede-eigenaar is van het landgoed. „Het is erg spijtig en bedroevend dat dit steeds gebeurt. Zeker gezien het mooie werk wat is geleverd door iedereen en de afspraken die zijn gemaakt met de pachters, bewoners en bedrijven binnen het landgoed.”

Lees woensdag meer over bijzondere poort van kasteel Maurick in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.