Volledig scherm
Adriaanse neemt de prijs in ontvangst. © Elise Adriaanse

Weidevogelbeschermster uit Vught krijgt oorkonde; dankzij haar praten partijen weer met elkaar

DEN BOSCH/VUGHT - De provinciale weide- en akkervogelbescherming is blij met vrijwilligster Elise Adriaanse uit Vught. Dankzij haar overleggen allerlei partijen die actief zijn in natuurgebied de Gement tussen Den Bosch en Vught weer met elkaar. Dit initiatief leverde haar donderdagavond een oorkonde op.

Adriaanse mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens de provinciale jaaravond weide- en akkervogelbescherming in het provinciehuis in Den Bosch.  ,,Het was echt een verrassing'',  vertelt ze, ,,ik ben er heel erg blij mee."

Eigen doel

In de Gement zijn veel verschillende instanties en organisaties actief, met elk hun eigen doel.  De afgelopen jaren lag er wel een ondertekend convenant, maar daar werd weinig mee gedaan. ,,De verschillende groepen werkten langs elkaar heen", zegt Adriaanse. Zij heeft er als coördinator weidevogelbescherming voor gezorgd dat de afspraken weer onder de aandacht werden gebracht en dat deze ook worden nageleefd. Inmiddels komen verschillende gemeenten, Staatsbosbeheer, het waterschap, vereniging Natuurmonumenten en natuurlijk de weidevogelbescherming minimaal twee keer per jaar bijeen om de stand van zaken in de Gement te bespreken. En dan gaat het uiteraard ook over de vogels. 

Waarschuwingsborden

Daarnaast benaderde Adriaanse de Jeugd Natuurwacht Vught. Afgelopen januari maakten de kinderen waarschuwingsborden om het broedseizoen onder de aandacht te brengen van bezoekers in de Gement. Daar ging uitleg aan vooraf; natuureducatie dus. Weidevogels worden in het natuurgebied tijdens het uitbroeden van hun eieren vaak gestoord door wandelaars met loslopende honden.  ,,Het is een unieke samenwerking en het is geweldig om de kinderen zo enthousiast te zien."
Zaterdag 17 maart worden de waarschuwingsborden in de Gement geplaatst.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement