Volledig scherm
Nederland, Vught, theater de Speeldoos © copyright Marc Bolsius

Wéér vertraging oplossing Speeldoos Vught

VUGHT - Er lijkt maar geen einde te komen aan het gedoe rondom de subsidie voor Theater de Speeldoos in Vught. Het overleg tussen het theaterbestuur en de gemeente, dat 31 januari plaats zou vinden, is opgeschort naar begin april.

Dat bleek onlangs tijdens de gemeenteraad toen SP-er Sjoerd Janssens naar de stand van zaken rondom de Speeldoos vroeg. ,,Ik voel ook een beetje een discrepantie tussen de raadsinformatiebrief waarin de Speeldoos de wacht wordt aangezegd en de mededeling dat u in goed overleg bent en er wel uitkomt", richtte Janssens zich tot het college van burgemeester en wethouder.

Déjà vu

Wethouder Fons Potters liet weten dat de afspraak op 'beider verzoek' niet is doorgegaan. ,,De Speeldoos had langer de tijd nodig om de gevraagde informatie aan te leveren", aldus Potters. ,,Maar vanuit de gemeente én de Speeldoos wordt door financieel deskundigen op constructieve wijze samengewerkt. Het overleg is verplaatst naar de eerste of tweede week van april."

Verschillende raadsleden hadden een soort déjà vu en zuchtten diep. Janssens liet weten er nog niet klaar mee te zijn. ,,Ik wil het inbrengen in het presidium. Dadelijk gaat het weer dezelfde kant op als vorig jaar en zijn we wéér te laat om belangrijke besluiten te nemen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement