Volledig scherm
De Wereldwinkel krijgt in DePetrus meer aanloop dan voorheen in de Googelstraat. © Miranda van Houtum/BD

Wereldwinkel Vught leeft op in DePetrus

VUGHT - Met een brede glimlach staat Marijke van Amelsfort van de Wereldwinkel in haar 'kraam' met aangeboden artikelen. De ene na de andere bezoeker van DePetrus kijkt nieuwsgierig naar de vele snuisterijen.

,,Eerst moesten mensen voor de Wereldwinkel speciaal naar de Googelstraat komen. In DePetrus lopen ze er zonder verplichtingen spontaan langs", zegt ze. ,,En dat is goed voor de Wereldwinkel."

Het is volgens haar nog vroeg om te oordelen maar de eerste week belooft volgens haar veel goeds. ,,Het is nu natuurlijk nog allemaal nieuw maar we hebben veel klanten. Ook veel van buiten Vught en de meeste kopen wel iets. Ook al is het maar iets kleins."

Opleving

Van Amelsfort spreekt over een opleving van Wereldwinkel. ,,We zijn nu ook zeven dagen in de week open. Vrijwilligers melden zich spontaan omdat we nu in deze mooie kerk zitten. Logistiek gezien moeten we nog een beetje onze weg vinden maar de omzet is leuk en de positieve reacties van mensen ook."

In de Wereldwinkel is ook het boekje van Henk Smeets van het Vughts Museum, ook 'bewoner' van het nieuwe ontmoetingscentrum, te koop. Het boekje gaat over de totstandkoming van DePetrus.  Hetzelfde geldt ook voor het boek van de Stichting tot behoud van de Petruskerk dat gaat over de bijzondere ramen van DePetrus.       

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement