Volledig scherm
Theater de Speeldoos. © copyright Marc Bolsius

Wethouder: "Geen rechtstreeks contact tussen Speeldoos en college"

VUGHT - De gesprekken over een afbouwregeling van de subsidie voor theater de Speeldoos in Vught lijken muurvast te zitten. "Het contact tussen college en bestuur van de Speeldoos verloopt helaas via advocaten. Er is geen behoefte bij de Speeldoos met ons te praten", aldus wethouder Toine van de Ven.

Vught wil de accommodatiesubsidie voor het faciliteren van amateurkunst in de Speeldoos terugbrengen van 350 duizend euro naar uiteindelijk nul. Het is volgens de politiek niet duidelijk of in het verleden al het gemeenschapsgeld naar de amateurkunst is gegaan of dat er een deel is gebruikt om het commerciële theater overeind te houden.

"We willen over alles praten", reageert bestuursvoorzitter Michel Wouters van de Speeldoos. "We proberen wel een toelichting en onderbouwing te krijgen van het onterechte raadsbesluit om de subsidie af te bouwen. Die uitleg krijgen we niet. Daar gaan we formeel tegen in bezwaar."

"Oud-wethouders kwamen er geregeld niet uit met de Speeldoos", aldus Marc du Maine (VVD) vorige week. "Bij de nieuwe wethouder gaat het ook moeizaam. Misschien moet Vught met andere vertegenwoordigers van de Speeldoos om tafel."

Wethouder van de Ven wil een toekomstgericht gesprek. "Een achterhoedegevecht tegen een besluit dat genomen is werkt niet."