Volledig scherm
© Getty Images

Wijk-GGD'ers Vught nemen politie veel werk uit handen

VUGHT - De twee wijk-GGD’ers die in Vught op basis van een pilot werkzaam zijn, nemen de politie veel werk uit handen. Exacte cijfers zijn volgens wijkagent Marcel de Rouw nog niet bekend. Die volgen over een paar maanden als de proef afloopt.

"Maar we krijgen iedere dienst wel een melding van problemen met verwarde, vermiste, overspannen of zieke personen die tot een escalatie leiden."

De gemeente, politie en GGD zijn enthousiast over de pilot en hopen op een vervolg, blijkt uit een tussentijdse evaluatie. "Door de pilot krijgen we een beter beeld waar mensen tussen wal en schip dreigen te vallen”, zegt wethouder Saskia Heijboer. "De grootste winst zou zijn dat we de problemen kunnen voorkomen en meer kunnen doen in de preventiesfeer.”

De proef van 34 weken kost 62.000 euro en wordt betaald door het ministerie van Veiligheid en Justitie, de provincie en de gemeente Vught. De twee wijk-GGD’ers, met een verpleegkundige achtergrond, werken twintig uur per week en hebben inmiddels achttien situaties onder handen.

Lees morgen meer over de pilot 'wijk-GGD'ers' in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

Den Bosch e.o.