Volledig scherm
Thema-avond Moleneindplein Vught. © Kees van der Zandt

Wijk wil geen tweede supermarkt op Moleneindplein Vught

VUGHT - Buurtbewoners zien het niet zitten dat er op het Moleneindplein in Vught een tweede supermarkt komt. Dat bleek maandag tijdens een thema-avond, georganiseerd door het CDA, in brasserie Onder Ons over de toekomst en de mogelijkheden van het winkelcentrum in Vught-Zuid.

Op het Moleneinplein is nu supermarkt Em-te gevestigd. De gemeente Vught heeft plannen om op het plein een tweede supermarkt te vestigen, waarbij het om de Lidl zou gaan. “Een tweede supermarkt is geen aanvulling op het winkelaanbod op het plein. Bovendien zou het de parkeerproblemen op het plein, die met name op donderdag tijdens de weekmarkt al heel groot alleen maar verergeren”, vertolkte een bewoonster de mening van de ongeveer 60 bezoekers in de zaal. Bewoners en ondernemers blijken over het algemeen tevreden over het assortiment en de drukte op het Moleneindplein.

Veel omwonenden van het Moleneindplein bleken tijdens de thema-avond fel tegen een mogelijke sloop door de gemeente van de schoolgebouwen van De Wieken en Lidwina. “Met de sloop van die historische en karakteristieke gebouwen haal je de ziel uit de wijk”, liet een bewoonster weten.

Den Bosch e.o.