Volledig scherm
Op deze locatie zou het kunstwerk komen. © Miranda van Houtum / BD

Woonwijze schrapt plan voor kunstwerk aan Gogelstraat in Vught

VUGHT – De plannen die Woonwijze had voor een kunstwerk aan de Gogelstraat in Vught gaan niet door. De woningcorporatie heeft voornamelijk negatieve reacties ontvangen over het kunstwerk.

In totaal kreeg Woonwijze 28 reacties, waarvan 25 inzendingen tegen plaatsing van het kunstwerk waren. Op basis van deze uitkomst en de reacties die werden gegeven tijdens een bijeenkomst op 12 mei, heeft de woningcorporatie de plannen geschrapt. Bewoners vonden het kunstwerk ongepast en gevaarlijk voor spelende kinderen. Enkele omwonenden, onder wie ook wethouder Fons Potters, riepen overige buurtbewoners op tegen het kunstwerk te stemmen.

De kunstenaar is inmiddels op de hoogte gebracht. Het kunstwerk was nog niet klaar. Woonwijze heeft nu plannen voor een groenvoorziening. Het ontwerp wordt nog voorgelegd aan bewoners van de Versterhof en direct omwonenden.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.