Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Zwaaien en lachen tijdens motortoertocht Vught

VUGHT - Het centrum van Vught stond zondag in het teken van de tweeëntwintigste motortoertocht. Honderdzestig motorrijders met achterop of in de zijspan duopassagiers met een geestelijke en/ of lichamelijke beperking maakten een tocht van ongeveer 90 kilometer.

Duo's
Ruim voor de start was het al een drukte van belang op het zonnige Marktveld in Vught. Motorrijders begroetten hun duopassagiers hartelijk bij de start. Niet onlogisch, want een groot deel van de gehandicapten doet al jaren met dezelfde chauffeur mee aan tocht. “En dat schept natuurlijk een band tussen de chauffeur en duopassagier ”, zegt speaker Frans Elisssen vlak voor de start. “Je merkt en ziet dat veel gehandicapten echt uitkijken om aan deze jaarlijkse toertocht mee te doen. Want ze lopen bijna allemaal met een grote lach op hun gezicht en vinden het geweldig om achterop een motor te zitten.”

Applaus
Om klokslag 12.30 uur ging de tocht van start met luid claxonnerende chauffeurs en vrolijk zwaaiende duopassagiers op het gezellig volgelopen Marktveld. Drie uur later kwam het motorpeloton terug op het Marktveld. De deelnemers werden bij binnenkomst met applaus onthaald en muzikaal verwelkomd door de vrolijke klanken van blaaskapel Danmarzo. “Deze motortoertocht is een prachtig en sfeervol evenement in Vught, waarmee de vele vrijwilligers de deelnemers en bezoekers een groot plezier doen”, aldus Elissen.

Volledig scherm
© Kees van der Zandt
Volledig scherm
© Kees van der Zandt

Den Bosch e.o.