Volledig scherm
Logo Zwaluw VFC.

Zwaluw Vught heeft liever kunstgrasveld dan extra parkeerplaatsen

VUGHT - Het trainingsgrasveld ombouwen naar een intensief bespeelbaar kunstgrasveld, zes extra kleedkamers en extra verlichting. Dat is volgens voorzitter Henk Klösters van de Vughtse voetbalvereniging Zwaluw VFC allemaal veel harder nodig dan extra parkeerplaatsen en verbreding van de toegangsweg naar Sportpark Bergenshuizen die de gemeente wil realiseren.

De Zwaluw is samen met voetbalvereniging Real Lunet, de Vughtse Mixed Hockey- en Cricketclub MOP, MOP golfvereniging Ons Buiten en Scouting Jeep gevestigd op Sportpark Bergenshuizen. Ook de gelijknamige tennisvereniging ligt dicht in de buurt.

Voor de gemeente heeft de aanpak van de verkeersveiligheid prioriteit. In oktober buigt de gemeenteraad zich over een voorstel voor aanpak van de toegangsweg naar het sportpark en het realiseren van meer parkeerplaatsen. "Maar ook de situatie binnen de hekken heeft bestuurlijke aandacht", aldus een gemeentewoordvoerder. "Het uitgangspunt is om in goed overleg, met wederzijds begrip en op voet van gelijke behandeling tot een goede inventarisatie van behoeften, noodzaken en mogelijkheden te komen. Oplossingen zijn in zich maar vergen nog wel overleg en tijd."

Lees vrijdag in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, een artikel over de gedeeltelijke herinrichting van sportpark Bergenshuizen in Vught.

Den Bosch e.o.