Volledig scherm
Zwerfvuil. © Annemiek Steenbekkers

Zwerfvuilactie in Vught

VUGHT - Ook de gemeente Vught sluit aan bij de landelijke Opschoondag en Week van Nederland Schoon. Zaterdag staat de Zwerfvuildag 2014 op het programma.

De gemeente voert campagne tegen het rondslingerend afval dat her en der de gemeente ontsiert. Met de slogan ‘Zwerfvuil heeft een thuis’ blijft Vught aan de weg timmeren. Met ‘thuis’ wordt dan natuurlijk de afvalbak bedoeld.
Iedereen kan deelnemen door zich zaterdag te melden bij Beheer Openbare Ruimte aan de Kettingweg 7b. Deelnemers dingen mee in een kleine loterij. Materialen, zoals prikkers, hesjes en plastic zakken voor het inzamelen van afval worden beschikbaar gesteld. Ook wordt na afloop van de actie een broodje verzorgd bij Beheer Openbare Ruimte. De actie begint om 9.00 uur. Rond 9.30 uur vertrekken de deelnemers naar de schoon te maken gebieden (op eigen gelegenheid). Na het schoonmaken wordt om 11.30 uur opnieuw verzameld bij Beheer Openbare Ruimte. Ook welzijn Vught & Scouting nemen deel aan de opschoondag. De Kabouters en Bevers van de Scouting Vught-Noord maken het wandelpad rondom de Braacken schoon van straatvuil. Dat gaat gebeuren tussen 10.30 en 11.30 uur.

Den Bosch e.o.