Volledig scherm
Show Raveleijn © Efteling

100 uur taakstraf en Efteling-verbod voor dierenactivisten die paardenshow saboteerden

KAATSHEUVEL - De twee mannen en twee vrouwen die zondagmiddag in de Efteling werden gearresteerd omdat ze actie voerden bij paardenshow Raveleijn, hebben een taakstraf gekregen van 100 uur wegens smaad. Ook mogen ze drie maanden niet in de Efteling komen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De vier maken deel uit van de internationale actiegroep Vegan Strike Group, die actie voert tegen dierenmisbruik. Ze klommen zondagmiddag tijdens de show over hekken en sprongen de arena in. De actievoerders droegen spandoeken en riepen leuzen. Volgens ooggetuigen schrokken kinderen dusdanig van de actievoerders dat ze in huilen uitbarstten.

Medewerkers van de Eftelingshow verjoegen de activisten, maar de verstoorde show werd toch gestaakt en bezoekers moesten de tribunes verlaten.

Geen misbruik

De paardenshow Raveleijn kwam in opspraak nadat Leonie Gerritsen van de partij voor de Dieren de show op Twitter veroordeelde. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft echter geoordeeld dat de show aan de regels voldoet en dat er geen sprake is van misbruik. 

  1. Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’
    teruglezen

    Van der Weijden flikt het: ‘Van bijna elke slag genoten!’

    Maarten van der Weijdens tweede Elfstedenzwemtocht zit er op! Na dagenlang zwemmen tikte hij vandaag iets na half acht 's avonds aan in Leeuwarden. Vermoeid, maar voldaan klom hij aan wal. Met zijn tocht haalde de zwemmer liefst €3.910.763,11 op. We hebben de laatste ontwikkelingen hier live bijgehouden voor je, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke. Het liveblog is inmiddels gesloten, maar hieronder valt alles terug te lezen.