Volledig scherm
Ladies' Circle De Leest verraste 149 kinderen bij de voedselbank met een zomerpakket. © Ladies' Circle De Leest

149 kinderen verrast met zomer-pret-pakket bij voedselbanken in Drunen, Waalwijk en Kaatsheuvel

WAALWIJK - 149 kinderen in De Langstraat die opgroeien in gezinnen die gebruik maken van de voedselbank zijn aan het begin van de vakantie verrast met een zomer-pret-pakket. 

De cadeau-pakketten waren een initiatief van serviceclub Ladies’ Circle De Leest. ,,Voor kinderen die opgroeien in armoede kan de zomervakantie een lastige periode zijn”, aldus voorzitter Marga Huis in 't Veld. ,,Ze kunnen niet meepraten over kampeervakanties, pretparken of verre vliegreizen. Vandaar dat we ze verrast hebben op deze manier.”

Basisschool Meerdijk in Waalwijk haakte aan bij de actie. Leerlingen van de school zamelden allerlei zomerse artikelen in. Ook kinderen van de ladies kwamen in actie: er werden lege flessen ingezameld, taarten gebakken en armbandjes gemaakt. Met de opbrengst werden cadeautjes gekocht. Bedrijven en particulieren stelden producten ter beschikking als springtouwen, boeken, zonnebrillen en voetballen. Daarnaast bevat het pakket vrijkaarten voor uitjes in de omgeving. De kinderen mogen naar een wedstrijd van RKC Waalwijk, met het hele gezin zwemmen, ponyrijden, een ijsje eten en een middagje midgetgolfen. 

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.