Evelien van der Werff werd met open armen ontvangen door vrijwilligers van Inloophuis Toon in Waalwijk. De straat was versierd met ballonnen en vlaggen en het Brabantse worstenbrood en de Halve Zolenkoek van de plaatselijke middenstand stonden klaar.
Volledig scherm
Evelien van der Werff werd met open armen ontvangen door vrijwilligers van Inloophuis Toon in Waalwijk. De straat was versierd met ballonnen en vlaggen en het Brabantse worstenbrood en de Halve Zolenkoek van de plaatselijke middenstand stonden klaar. © Marcel Donks

2000 kilometer fietsen voor inloophuizen: ‘Had ik er maar eerder van gehoord. Dat had verdriet gescheeld’

WAALWIJK - ‘Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie!’ Met die vrolijke noot op haar shirt fietst de 57-jarige Evelien van der Werff uit Noordwijkerhout in zes weken tijd een tocht van tweeduizend kilometer langs de 75 inloophuizen die Nederland rijk is. Woensdagmiddag arriveerde ze bij Inloophuis Toon in Waalwijk.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”