Volledig scherm
foto ter illustratie © ANP

Aalburg telt meeste miljonairs in de regio

AALBURG/WAALWIJK - Het aantal miljonairs in Nederland is opnieuw toegenomen. Ons land telde begin 2016 112.000 miljonairshuishoudens, en dat is het grootste aantal sinds 2006. In deze regio doet vooral Aalburg het goed, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Alphen-Chaam telt de meeste rijkaards in Brabant: 4,6 procent van de huishoudens, op de voet gevolgd door onder meer Baarle-Nassau, Haaren, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Aalburg. In Aalburg bezit drie procent van de huishoudens een miljoen of meer. De gemeente heeft daarmee de meeste miljonairs binnen de regio Langstraat/Heusden en Altena. In Heusden en Waalwijk gaat het om 1,5 procent van de huishoudens. In Loon op zand, Woudrichem en Werkendam om 2 procent. 

Het CBS telde de huishoudens met een vermogen van 1 miljoen euro of meer, maar rekende de waarde van het eigen huis en de eventuele hypotheekschuld niet mee. Sinds het CBS in 2006 miljonairs telt, is hun aantal elk jaar toegenomen, met uitzondering van 2009. Op 1 januari 2006 waren er 72.000. Het bureau tekent erbij aan dat een miljoen euro in 2016 een andere waarde had dan in 2006.