Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer René Lucas in zijn tabak- en gemakwinkel © Ricardo Smit

Aalburgse ondernemer René Lucas vreest voor ‘displayban’

Als het aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ligt, mogen rookwaren vanaf volgend jaar niet zichtbaar meer zijn in supermarkten en tabakszaken. Met name de kleine winkels worden in hun voortbestaan bedreigd, vreest brancheorganisatie NSO. ,,We worden nu gestraft, omdat we meer verkopen dan tabak alleen.’’

René Lucas uit Wijk en Aalburg ís zo’n ondernemer. In zijn tabak- en gemakwinkel wordt al lang niet alleen meer uitsluitend rookwaar verkocht. Postzegels, ansichtkaarten, kranten en tijdschriften zijn de laatste jaren meer en meer tot Lucas’ assortiment gaan behoren. Ook heeft hij een PostNL-punt, een geldautomaat en een OV-chippaal in huis. ,,In onze branche hebben we allemaal ons assortiment verbreed om te kunnen overleven’’, legt Lucas uit.

  1. Opgravingen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    Opgravin­gen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    WERKENDAM - Nieuwe archeologische onderzoeken in gebied De Burcht in Werkendam hebben nieuwe feiten naar boven gebracht over de geschiedenis van het dorp Zo blijkt de hoofdburcht meer naar het westen te hebben gelegen, op de plaats waar al in 2006 muurwerken werden aangetroffen. De oorspronkelijk vroeg veertiende eeuwse bebouwing moet zelfs nog meer naar het (zuid)westen gezocht worden, laat de gemeente Altena weten. Na de zomer komt het definitieve rapport naar buiten.