Volledig scherm
De contouren van het vernieuwde Van Greunsvenpark in Vlijmen krijgen langzaam aan vorm. © Dik de Joode/BD

Aanleg wandelpromenade langs waterpark Van Greunsvenpark in volle gang

VLIJMEN Het Van Greunsvenpark in Vlijmen is al enige tijd niet toegankelijk voor publiek. Het ligt momenteel helemaal open en dat heeft alles te maken met de facelift die het open gebied tussen Het Plein en het gemeentehuis/ de rooms-katholieke kerk ondergaat.

Als alles volgens plan blijft verlopen, is de klus half december geklaard. Dan is het nog wel wachten op de aanplant van groen, dat naar verwachting in januari of februari zal gebeuren. 

Aan de kant van het gemeentehuis aan de Julianastraat wordt de noodparkeerplaats omgetoverd tot een permanente parkeerplek met 127 plekken. Graafmachines hebben de wadi inmiddels vergroot. Een wadi die moet uitgroeien tot een waterpark, met daarlangs een wandelpromenade. De eerste contouren daarvan zijn inmiddels zichtbaar. 

Waterpark

In het waterpark staat normaal zo’n 1.050 m3 water in. Maar wanneer er erg veel regen valt kan het park tot wel 3500 kuub worden herbergen. Al dat water komt dan niet in de riolering van de omliggende straten terecht, omdat die riolering dankzij de wateropvang kan worden losgekoppeld van het regenwater. Dat vermindert de kans op wateroverlast in straten en eventueel in huizen.

De jongerenontmoetingsplek in het Van Greunsvenpark komt op een andere plaats en er komt extra verlichting. De plannen kosten bijna een miljoen euro.