Volledig scherm
De achtergelaten hondjes in winkelcentrum Waalwijk © Facebook/JosvanderWou

Achtergelaten hondjes in De Els blijven raadsel: eigenaar meldt zich niet

WAALWIJK - Het is nog altijd niet duidelijk wie de twee hondjes in winkelcentrum De Els in Waalwijk achter heeft gelaten. De twee zitten nu een kleine twee weken in het dierenasiel in Waalwijk, maar er heeft zich nog geen eigenaar gemeld. De honden worden nu eerst medisch goed onderzocht en behandeld, daarna kan de zoektocht naar eventuele nieuwe baasjes beginnen.

Beveiliger Jos van de Wou trof de twee donderdagavond 27 december aan in winkelcentrum De Els in Waalwijk. De dierenambulance haalde de hondjes op. Hun vondst leidde tot de nodige reacties op sociale media. Bij het dierenasiel kwamen wel wat tips binnen, maar de eigenaar is nog niet gevonden. Soms dachten mensen de hondjes te herkennen, maar bleek dat toch niet te kloppen.

De al wat oudere honden (waarschijnlijk ouder dan tien jaar) voelen zich volgens een woordvoerster van het dierenasiel op hun gemak. Als de eigenaar zich niet meer meldt, worden de dieren herplaatst. Het is nog niet bekend wanneer dat precies is. ,,Ze komen dan op onze website te staan", aldus de woordvoerster van het dierenasiel. 

Volledig scherm
© Dierenasiel Waalwijk