Volledig scherm
PREMIUM
Lopers van de 80 trekken door Haarsteeg. © Roel van der Aa

Achterste Hoeven in Haarsteeg is ‘Mooiste straat van de 80': glitterbol trekt de aandacht

80 van de LangstraatHAARSTEEG - Als opwarmer voor de 40e editie van de 80 van de Langstraat is de straatprijs weer ingevoerd. Achterste Hoeven in Haarsteeg won in het verleden vier keer. En pakte weer als vanouds uit. Niet zonder succes, opnieuw was de prijs voor Achterste Hoeven.

Is de prijs voor de leukste straat weer ingevoerd? Kevin van Son heeft daar helemaal geen idee van. Het interesseert hem ook helemaal niks. Veel belangrijker is dat er vijftig kaarten zijn verkocht om onbeperkt te kunnen drinken bij nieuwe carnavalswagen van cv 't Goeie Pilske, waarop twee koppen van Donald Trump prijken. ,,Op deze manier hebben we de kosten van die wagen er mooi uitgehaald", zegt Van Son, "want we hebben 'm gekocht."
Nog geen 25 meter verderop aan de Achterste Hoeve is wel degelijk bekend dat de organisatie van de 80 van de Langstraat de straatprijs uit de mottenballen heeft gehaald als opwarmer voor volgend jaar. De veertigste editie moet zo feestelijk mogelijk zijn, dus zo veel mogelijk reuring langs het parcours. Er is een heuse discovloer opgetrokken, omlijst met ijzeren staketsels.

  1. Altena praat over atletiekaccommodatie en verplaatsing paardensportvereniging

    Altena praat over atletiekac­com­mo­da­tie en verplaat­sing paarden­sport­ver­e­ni­ging

    SLEEUWIJK - Het plan om achter het Altena College de al zo veel jaren gewenste atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners te realiseren in samenhang met de verplaatsing van de paardensportvereniging De Nieuwe Roef naar de locatie Roef 5 in Sleeuwijk kan, naar het er nu naar uitziet, rekenen op steun van de politiek. Die had overigens nog wel wat vragen waarop ze een antwoord wil hebben voordat binnenkort een definitief besluit genomen wordt.