Volledig scherm
Actiegroepen uit het hele land kwamen naar Groningen voor een manifestatie tegen extra gaswinning. © Anjo de Haan/HH/ANP

Actiegroepen tegen extra gaswinning roeren zich bij landelijke manifestatie

GRONINGEN - Hoe breder het verzet tegen de extra gaswinning hoe beter. De actiegroepen Niet Fracken in Waalwijk en Stop Gaswinning Loon op Zand sloten om die reden donderdagmiddag aan bij een landelijke protestmanifestatie in Groningen. 

Met toespraken, borden en spandoeken kwamen actiegroepen uit het hele land met een duidelijke boodschap richting Den Haag: bouw de gaswinning nu eens af. 

Volledig scherm
Peter Flohr van actiegroep Stop Gaswinning Loon Op Zand voerde ook het woord in Groningen. © Anjo de Haan HH/ANP

Het is een onderwerp dat de gemoederen in deze regio bezighoudt. Minister Eric Wiebes wil het bedrijf Vermilion extra gas laten winnen bij de velden Waalwijk-Noord, Loon op Zand en Loon op Zand-Zuid. Provincie, betrokken gemeenten, waterschappen en actiegroepen verzetten zich daar fel tegen.  Ze vechten het besluit van de minister aan bij de Raad van State. Nederland moet volgens hen juist van het gas af en er zijn zorgen over veiligheid, gezondheid en risico’s voor milieu.  

De betrokken gemeenten laten weten vierkant achter de boodschap van de manifestatie in Groningen te staan. ,,We bedanken de actiegroepen voor hun inzet.”