Volledig scherm
Zaterdag en zondag is het weer De 80 van De Langstraat. Voorzitter Niels van der Pluijm is een tevreden man: ,,Het wordt prachtig wandelweer." © Beeld Werkt

Al 2.500 inschrijvingen voor De 80 van de Langstraat

WAALWIJK - Inmiddels 2500 deelnemers hebben zich ingeschreven voor De 80 van de Langstraat. Voorzitter Niels van der Pluijm is dik tevreden. ,,Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, gaan we een prachtig weekeinde tegemoet, met ideaal loopweer." Van der Pluijm verwacht dan ook veel last minute-lopers.

Vorig jaar verschenen er 2851 wandelaars aan de start. 759 lopers haalden toen de eindstreep niet. Voor de mini 80 hebben inmiddels 1.095 kinderen zich ingeschreven. 

Nieuw dit jaar is de MIDI 80. Een wandeltocht van 30 kilometer voor jeugd van 12 tot 18 jaar. Inmiddels hebben 78 jongeren zich ingeschreven. De jeugd loopt het laatste stuk van de echte 80 en start zondagochtend in Waspik om 7.00 uur. Van der Pluijm, ziet de MIDI als een proef. ,,Voor de jeugd is het een kennismaking met het grote wandelevenement. Een opstap naar het echte werk." 

Net als de gewone 80 finisht de MIDI 80 op het Raadhuisplein in Waalwijk. Om de MIDI-lopers goed te kunnen onderscheiden van de wandelaars die de volle 80 kilometer lopen, draagt de jeugd een speciaal MIDI-shirt. 

De 80 start zaterdag om 20.00 uur op de Markt in Waalwijk.