De brand in de woning aan de Voorstraat in Almkerk. Er komt veel rook vrij.
Volledig scherm
PREMIUM
De brand in de woning aan de Voorstraat in Almkerk. Er komt veel rook vrij. © FPMB ERIK HAVERHALS

Almkerker sticht brand in huis moeder: ‘Ik dacht: dan moet ze maar eens goed schrikken’

ALMKERK - ,,Ja hoor, het klopt. Ik heb drie liter benzine over een houten kastje op de begane grond gegoten. En daarna met een prop papier en een aansteker aangestoken”. De radeloze Almkerker (31) hoopte door brandstichting in het huis van zijn moeder met haar in gesprek te komen.

 1. Straat krijgt 1000 euro voor aanleggen geveltuintjes: een beetje groen in negen piepkleine tuintjes
  PREMIUM

  Straat krijgt 1000 euro voor aanleggen geveltuin­tjes: een beetje groen in negen piepkleine tuintjes

  WAALWIJK - Bij het toekennen van de straatprijs à duizend euro voor het aanleggen van geveltuintjes in de gemeente Waalwijk is gelukkig niet gekeken naar de kennis van planten. Zo denkt Silvia Adams, die woont aan de Taxandriaweg 3E, dat ze voor haar tuintje van nog geen vierkante meter een klimop heeft uitgekozen, maar het blijkt een vuurdoorn te zijn.Wat voor de gemeente Waalwijk, die voor de tweede keer deze geveltuintjeswedstrijd hield, vooral telde was de animo voor de geveltuinactie.
 2. Gigantische operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleegbedden en grote parkeergarage
  PREMIUM
  Video

  Giganti­sche operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleeg­bed­den en grote parkeerga­ra­ge

  TILBURG - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg staat aan de vooravond van een enorme uitbreiding. Het gaat zijn spoedzorg concentreren in een nieuwbouw bij locatie ETZ Elisabeth. Ook alle verpleegafdelingen - waar patiënten overnachten - komen op deze plek, evenals een nieuwe parkeergarage. De bouw start in 2022, ingebruikname is in 2025. Het is de opmaat naar een volledig nieuw ziekenhuis.