Volledig scherm
RKC Waalwijk viert feest na de uitschakeling van Excelsior. De club moet dinsdagavond de klus afmaken tegen Go Ahead Eagles. Als dat lukt, promoveert de club naar de eredivisie. © BSR Agency

Als RKC naar eredivisie promoveert, wacht woensdag grote huldiging in Waalwijk

WAALWIJK - Als RKC Waalwijk dinsdag weet te promoveren naar de eredivisie, wacht de club op woensdag een grote huldiging in het centrum van Waalwijk. Gemeente, jongerencentrum Tavenu, politie en de Waalwijkse voetbalclub willen dan samen met het publiek de spelers en staf bedanken voor het spannende seizoen. De huldiging is van 19.30 tot 23.00 uur.

Maar eerst wacht dus de tweede finalewedstrijd tegen Go Ahead Eagles, dinsdagavond in Deventer. Zaterdag speelden de twee teams in Waalwijk met 0-0 gelijk. Het belooft een spannende strijd te worden. RKC promoveert naar de eredivisie als de club wint of bij ieder ander gelijkspel dan 0-0.

RKC en de gemeente hadden plannen om de allesbeslissende wedstrijd op groot beeldscherm in de openlucht uit te zenden. Daarbij werd vooral gedacht aan een scherm in het Mandemakers Stadion. Maar gemeente, RKC en politie zien daar vanaf na de ongeregeldheden van zaterdag, waarbij ‘supporters’ van RKC en Go Ahead Eagles betrokken waren.  

Veel RKC-fans zijn daar teleurgesteld over, omdat de welwillende supporters het slachtoffer zijn van het gedrag van een groep heethoofden. Volgens de gemeente zijn er simpelweg te veel risico's. Ze sluit niet dat raddraaiers ook bij een groot beeldscherm komen kijken en mogelijk voor problemen zorgen als de emoties te hoog oplopen.