Volledig scherm
Een artist impression van appartementencomplex Hoogduynen, aan de Grotestraat in Drunen. © Langstraat & Altena Projectontwikkeling BV

Appartementen Hoogduynen na de zomer in de verkoop

DRUNEN - De zeventien appartementen die in de (voormalige) Rabobank aan de Grotestraat in Drunen komen, gaan in september in de verkoop. Dan worden ook de prijzen bekend. De bouw door bouwbedrijf Tankens start naar verwachting van Richard van Kranenburg van Langstraat & Altena Projectontwikkeling BV volgend voorjaar. De bouwtijd zal ongeveer een jaar zijn.

Appartementencomplex Hoogduynen bestaat straks uit drie bouwlagen. Nu zijn dat er nog twee. Op de begane grond komen vier appartementen en daar blijft ook het Rabo-servicekantoor. Op de eerste verdieping komen zes appartementen, op de tweede zeven. De oppervlakten variëren van 57 tot 131 m2.

Parkeren op eigen terrein

Parkeren kan volgens Van Kranenburg helemaal op eigen terrein, mede door de aankoop van het naastgelegen pand van Staete; de parkeerplaatsen daarvan worden bij Hoogduynen getrokken.,,We voldoen aan de parkeernorm van de gemeente. Daardoor is de omgevingsvergunning ook  zo snel afgegeven.” 

Een ander plan voor appartementen in de buurt, op de plaats van de voormalige Aldi, roept nogal wat discussie  op omdat daar niet op eigen terrein geparkeerd kan worden. 

Hoogduynen wordt zo duurzaam mogelijk en krijgt een groene uitstraling, stelt Van Kranenburg.