Het thema van Art Festival Heusden werd vorig jaar onthuld door kinderen van de Johannes Paulus School. Zij hadden een levensgroot portret van Rembrandt van Rijn gemaakt.
Volledig scherm
Het thema van Art Festival Heusden werd vorig jaar onthuld door kinderen van de Johannes Paulus School. Zij hadden een levensgroot portret van Rembrandt van Rijn gemaakt. © Roel van der Aa

Art festival Heusden richt nu pijlen op september 2021: jaar uitstel door corona

HEUSDEN - Het Art Festival Heusden is een jaar uitgesteld door de coronacrisis.  Het  grote culturele evenement wordt nu 11 en 12 september 2021 gehouden.  Volgens de initiatiefnemers is het jammer dat het Art Festival dit jaar niet door kan gaan, maar betekent uitstel zeker geen afstel. De deelnemende kunstenaars houden vast aan de plannen.

De vesting Heusden zou 12 en 13 september in het teken staan van kunst en cultuur. Maar  stichting Kunstvesting Heusden heeft in overleg met de gemeente besloten het evenement te schrappen. De onzekerheid rond het coronavirus is nog te groot.

Art Festival Heusden is een nieuw evenement met artistiek talent, vernieuwende creaties, muziek en dans met de vesting als decor. Aan het festival is een thema verbonden. Dit werd september vorig jaar onthuld door 150 kinderen van de Johannes Paulus School Heusden. Het kunstwerk bestond uit 144 grote puzzelstukken die samen het hoofd van Rembrandt van Rijn vormde. Ieder kind had een stuk van het portret geschilderd.