Het verstrooien van as.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verstrooien van as. © Irene Wouters

As van overledenen mag uitgestrooid worden op begraafplaats Drunen

DRUNEN  - Bij de buren mocht het al. Nu mag as van overledenen ook worden uitgestrooid op de al gesloten begraafplaats van de Protestantse Gemeente in Drunen. Al gaat de kerkelijke gemeente eerst nog het nodige op een rij zetten. En is onduidelijk hoe groot de vraag eigenlijk is.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Wellicht kan Maarten er een keertje voor de jeugdzorg induiken
  PREMIUM
  COLUMN

  Wellicht kan Maarten er een keertje voor de jeugdzorg induiken

  WAALWIJK/EINDHOVEN - Maarten van der Weijden duikt er vandaag weer eens in. In Eindhoven hoopt onze moderne martelaar een nieuw wereldrecord tegen de stroming in zwemmen te vestigen. Om zo 55.000 euro voor kankeronderzoek bij mensen met een verstandelijke beperking bijeen te zwemmen. Het levert ongetwijfeld weer spectaculaire tv op en vast en zeker een hoop geld. Hoewel een pierenbadje met een propeller natuurlijk minder tv-geniek is dan een zegetocht langs elf Friese steden. Ik wens hem veel succes!