Volledig scherm
De gevonden hennep na controle in Waalwijk. © Facebook Politie gemeente Waalwijk.

Automobilist en bijrijder aangehouden na te hard rijden en vondst kilo hennep in auto bij Waalwijk

WAALWIJK - Een 32-jarige Tilburger en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn maandagavond aangehouden op de Midden Brabantweg bij Waalwijk. De bestuurder reed te hard en er bleek ook ruim een kilo aan gedroogde hennep in de auto te liggen.

Agenten surveilleerden maandagavond op de Midden Brabantweg toen een bestuurder opviel door zijn hoge snelheid. De bestuurder reed harder dan de toegestane 100 km/h, waarna de agenten besloten de man staande te houden.

De man reed met de politie naar een parkeerplaats bij de afslag van de Bevrijdingsweg. Toen agenten de bestuurder aanspraken op zijn rijgedrag, kwam er een flinke henneplucht vrij uit de auto. Uit onderzoek bleek dat er een grote zak hennep van ruim een kilo in de kofferbak lag. 

De twee personen, een 32-jarige Tilburger en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden in verband met de Opiumwet. De hennep is in beslag genomen, de verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

  1. Atletiekaccommodatie Sleeuwijk weer flinke stap dichterbij

    Atletiekac­com­mo­da­tie Sleeuwijk weer flinke stap dichterbij

    SLEEUWIJK - En weer ging het over de aanleg van de atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners en de verplaatsing van de paardensportvereniging in Sleeuwijk. De politiek in Altena heeft er al heel wat vergaderingen aan besteed. Een concreet besluit ligt er nog niet. Maar dat zit er nu toch wel aan te komen, zo bleek gisteravond tijdens de opiniërende vergadering. Over twee weken zal, naar mag worden aangenomen, de raad ermee instemmen.