In mei vorig jaar werd in een loods in Nieuwendijk een flinke lading drugs aangetroffen.
Volledig scherm
In mei vorig jaar werd in een loods in Nieuwendijk een flinke lading drugs aangetroffen. © MaRicMedia / Marcel van Dorst

Bedrijven uit Altena benaderd voor malafide zaakjes

Pandeigenaren in het buitengebied van Altena worden wel eens benaderd voor malafide zaakjes. Zo krijgen ze de vraag of ze hun bedrijfspand of loods beschikbaar te stellen. Dat is gebleken tijdens een controle.

Die controle werd uitgevoerd door de gemeente, politie en buitengewoon opsporingsambtenaren van de provincie Noord-Brabant. Het doel was voornamelijk het informeren en weerbaar maken van eigenaren en gebruikers tegen ondermijnende criminaliteit. Ook is gekeken naar het gebruik van garages, loodsen, schuren en stallen.

Drugslab

In totaal werden 47 adressen bezocht. Ook natuurgebieden werden gecontroleerd. Volgens de gemeente werden geen zware overtredingen geconstateerd. Op 7 adressen wordt binnenkort opnieuw gecontroleerd in verband met milieuovertredingen en illegale bewoning.

De eigenaren en gebruikers hebben een informatiepakket uitgereikt gekregen met daarin diverse informatie en tips over onder andere risico’s en controle bij verhuur, het opstellen van een goed huurcontract, het melden van duistere/criminele (potentiële) huurders en zaken en de gevaren van een illegaal drugslab of hennepkwekerij.

De controles maken onderdeel uit van een groter plan van de gemeente om georganiseerde misdaad tegen te gaan. Zo wordt intensief samengewerkt met het Baronie Interventie Team (BIT), dat onder meer bestaat uit 9 regiogemeenten, politie, maar ook de Belastingdienst.