Beelden van agressieve man in Waalwijk gaan rond op social media, politievakbond looft aanpak agenten

Video + updateWAALWIJK - Agenten kwamen maandagmiddag in Waalwijk in een situatie terecht ‘die enkel te omschrijven is als bizar’. Zo reageert politievakbond op de aanhouding van een agressieve man in Waalwijk. Deze sloeg met een stok om zich heen, waardoor drie agenten gewond raakten. Ook werden enkele waarschuwingsschoten gelost. 

,,Diep respect voor de manier waarop zij (de drie agenten red.) proberen de verdachte te stoppen en het geweld te beëindigen met de middelen die zij hebben.” En alle beschikbare middelen waren ook nodig. Dat is te zien op beelden die rondgaan op social media. 

Daarop is te zien hoe de man drie agenten aanvalt. Wanneer zij hun wapenstok gebruiken om de man letterlijk van zich af te slaan, lijkt dat weinig indruk te maken. Ook de inzet van pepperspray verandert niks aan de situatie. Later pakte de man een bezem waarmee hij om zich heen sloeg. De agenten losten meerdere waarschuwingsschoten om de situatie onder controle te krijgen. 

Uiteindelijk werd de 30-jarige man aangehouden. Om dat voor elkaar te krijgen, raakten de drie betrokken agenten wel allemaal gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis voor behandeling, de andere twee hadden wonden aan hun gezicht. 

Volledig scherm
Agressieve man in Waalwijk. © Still uit de video van Othman Aanannaz.