Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Beschonken bestuurder mag rijbewijs inleveren na het negeren van verkeersbord in Waalwijk

WAALWIJK - Een 23-jarige bestuurder uit Drunen mocht vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren nadat hij met te veel alcohol op achter het stuur kroop en een bord negeerde waarop stond dat de weg gesloten was. 

Agenten zagen de beginnende bestuurder op het Vredesplein een geslotenverklaring negeren en besloten de man te laten blazen. Hij blies 445 UG/l, terwijl voor een beginnend bestuurder slechts 88 UG/l is toegestaan. Justitie zal bepalen hoe lang de man zijn rijbewijs kwijt is. Ook kreeg de man een bekeuring voor het negeren van de geslotenverklaring en wordt hij aangemeld bij een verplichte EMA cursus.

Dezelfde nacht liep het voor een 48-jarige Waalwijker iets beter af. Ook hij had te diep in het glaasje gekeken. Op de Steve Bikostraat werd hij staande gehouden. Hij rook naar alcohol en blies 515 ug/l , wat neerkomt op bijna 1.2 promille. Hij mocht als ervaren bestuurder zijn rijbewijs houden, omdat deze bij ervaren bestuurders pas wordt ingevorderd vanaf 570 ug/l. Wel kreeg hij een boete van 650 euro.