De sloep Piet Hein werd vrijdagmiddag overvaren.
Volledig scherm
De sloep Piet Hein werd vrijdagmiddag overvaren. © MediaTV

Bestuurder snelle boot is werknemer van Damen in Werkendam: ‘We zijn geschokt en verslagen’

De bestuurder van de RIB-speedboot die vrijdag betrokken was bij het dodelijke ongeluk op de Nieuwe Maas in Rotterdam, is een medewerker van scheepswerf Concordia-Damen in Werkendam.

Dat heeft Damen bevestigd. De medewerker was volgens het bedrijf onderweg naar werkzaamheden in de Rotterdamse haven. Het gaat een 46-jarige man uit de Brabantse gemeente Altena. De man is nog verdachte, maar hij mocht vrijdagavond laat naar huis. 

,,Wij zijn geschokt en verslagen door deze vreselijke gebeurtenis’’, laat het  scheepsbouwbedrijf via een statement weten. Vanwege het politieonderzoek dat nog gaande is, wil Damen verder niets kwijt over de toedracht van het ongeluk.  ,,Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe om dit verlies te dragen en leven met hen mee. De gewonden wensen wij een spoedig herstel toe en kracht om dit ongeval te verwerken.’’

België

Vrijdagmiddag, rond 16.30 uur, botste de RIB op een sloep met toeristen. Eén van de opvarenden van de sloep, een 62-jarige vrouw uit België, kwam om het leven. Nog negen mensen raakten gewond. Onder hen de 59-jarige sloepschipper Ben Gelderblom die net hersteld was van een eerder ongeluk op de Nieuwe Maas.

Concordia-Damen heeft in de Rotterdamse Waalhaven een aantal nieuwe casco's van binnenvaartschepen liggen. Die zijn vorige week uit China aangekomen.

De RIB-speedboot.
Volledig scherm
De RIB-speedboot. © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.