Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligster Mariëlle Stevens (rechts) helpt Jeanne le Blanc, die naar de dokter moet. Het is een schoolvoorbeeld van informele zorg via Alles voor Mekaar in Vlijmen. © Beeld Werkt

Beweging Alles voor Mekaar krijgt al veel voor elkaar in Heusden. ‘Buren maken de buurt’

HEUSDEN - Een 'aanmoedigingsprijs' had Alles voor Mekaar al binnen. Nu gaat Heusden een stap verder. De beweging die buurtbewoners wil laten 'zorgen' voor mensen die hulp nodig hebben, krijgt een flinke financiële steun in de rug.

Begon het vorig jaar misschien nog wat aarzelend met 5000 euro uit een potje 'om wat dingen uit te proberen' (het Innovatiebudget), dit jaar komt Heusden met 50.000 euro en mogelijk 75.000 euro over de brug voor Alles voor Mekaar. Blijkbaar heeft de 'beweging', zoals Alexander van Weert en Bas Groenendijk hun initiatief noemen, indruk gemaakt op de gemeente.

  1. Eindelijk vonnis in zicht over dodelijk bedrijfsongeval in Waalwijk: excuses aan nabestaanden
    PREMIUM

    Eindelijk vonnis in zicht over dodelijk bedrijfson­ge­val in Waalwijk: excuses aan nabestaan­den

    WAALWIJK - De 53-jarige directeur-eigenaar van het meststoffenbedrijf Van de Reijt in Waalwijk hangt nog altijd een straf boven het hoofd voor het bedrijfsongeval met twee dodelijke slachtoffers op 11 september 2014. Na verder onderzoek blijft de officier van justitie bij haar mening: het bedrijf heeft flinke steken laten vallen als het gaat om veiligheid. De rechter doet over twee weken uitspraak.