Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Het Fort in Landgoed Driessen vinden het onverteerbaar dat Waalwijk een vergunning heeft verleend voor het huisvesten van 15 arbeidsmigranten in één eengezinswoning. © Sylvia Van De Ven - Molendijk

Bewoners Het Fort: 'Gemeente Waalwijk laat ons in de steek'

WAALWIJK - Bewoners van Het Fort zijn zwaar teleurgesteld in de gemeente Waalwijk. Hoewel het beleid is aangepast, krijgen zij toch vijftien arbeidsmigranten als buur. De buurt is een petitie gestart en laat zich donderdagavond horen in de gemeenteraad.

De gemeente Waalwijk gaf eind maart een pandeigenaar in Het Fort toestemming om in zijn huis 15 arbeidsmigranten te huisvesten. Een week later veranderde Waalwijk zijn beleid: zoveel mensen in één huis in een woonwijk is 'onwenselijk.' Voortaan mag het niet meer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alternatief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigingen
    PREMIUM

    Alterna­tief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigin­gen

    WAALWIJK - Waalwijk zit flink in de maag met de veel duurder uitgevallen plannen voor een nieuwe ‘cultuurhal’, maar plots is een alternatief in beeld. Volgens wethouder John van den Hoven heeft zich een mogelijk andere oplossing aangediend voor het huisvesten van de amateurverenigingen, maar wil verder niets kwijt over de laatste ontwikkelingen. De verenigingen zelf reageren totaal verrast op het nieuws.