Wat vinden de bewoners van Landgoed Driessen? Wat is er goed, wat kan beter? Het onderzoeksbureau Buurtbinders peilt de meningen.
Volledig scherm
Wat vinden de bewoners van Landgoed Driessen? Wat is er goed, wat kan beter? Het onderzoeksbureau Buurtbinders peilt de meningen. © Beeld Werkt

Bewoners Landgoed Driessen kunnen mening kwijt in 'Buurthuis op wielen’

WAALWIJK -  Wie zijn of haar mening kwijt wil over wonen in Landgoed Driessen, kan terecht bij een 'Buurthuis op wielen.’ Het onderzoeksbureau Buurtbinders trekt de komende weken met een caravan de Waalwijkse wijk in. Het streven is om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten. Uit het onderzoek moet blijken waar behoefte aan is in de wijk.  

Landgoed Driessen telt inmiddels 1.500 woningen en zo'n 3.500 bewoners. De ontwikkeling van de nieuwbouwwijk is nu ongeveer op de helft. De gemeente wil graag weten hoe tevreden de bewoners over Landgoed Driessen zijn. Recent laaide nog de discussie op of er geen winkels in de Waalwijkse wijk moeten komen.  Nu is dat niet toegestaan. Bij de aanleg van Driessen is jaren geleden afgesproken dat bewoners van de wijk hun boodschappen in Waalwijk of Sprang-Capelle moeten doen.

Alle  bewoners kunnen online een speciale vragenlijst invullen over hun wijk. Ze krijgen deze week een briefkaart op de deurmat met instructies daarop.  In het Buurthuis op wielen gaan medewerkers van Buurtbinders in gesprek met bezoekers. Ook kan daar de vragenlijst ingevuld worden. Deze week staat de caravan in de buurt van het Koetshuis en Basilica, en in de tweede week van mei onder meer bij het schoolplein van Villa Vlinderhof en op zaterdag bij de sportclubs RWB en NEO'25.