Hans Janssen (l) en Arthur Kruijtzer uit Hedikhuizen zijn tegen de komst van windmolens in poldergebied de Gelderse Waard.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Janssen (l) en Arthur Kruijtzer uit Hedikhuizen zijn tegen de komst van windmolens in poldergebied de Gelderse Waard. © copyright Marc Bolsius

Bewoners schrikken zich rot van ‘bizar’ windmolenplan. ‘Wij mogen nog geen schuurtje bouwen’

HEDIKHUIZEN - Overvallen en buitenspel gezet. Zo voelt een groep inwoners van Hedikhuizen zich nu energiebedrijf RWE in polder de Gelderse Waard vier grote windmolens wil plaatsen. Los van de kritiek op de communicatie rond het plan, zijn ze absoluut tegen de komst van windturbines op die plek. Het zou totaal niet passen in het beleid dat Heusden zelf uitdraagt. 

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.