Volledig scherm
Op tien verschillende plekken in de Biesbosch staan bijenkasten. © Cor de Kock

Biesbosch-bijen zijn klaar voor de zomerdrukte

Imkers staan in de rij om een bijenkast vol honingbijen te mogen neerzetten in de Biesbosch. Bijenhouden is zo populair dat Staatsbosbeheer een stop heeft ingelast. 

Nu het bijenseizoen weer is begonnen, staan er op tien verschillende plekken in de Biesbosch kasten van vijftien imkers. Wie er deze zomer nog bij had gewild, krijgt van Staatsbosbeheer ‘nee’ te horen. Niet om te plagen, maar om de wilde bij te beschermen. De honingbij is namelijk een directe concurrent van de wilde bij. Een te grote populatie zou op termijn de biodiversiteit in het natuurgebied aantasten, want wilde bijen bestuiven weer andere bloemen en planten dan honingbijen. Ook buiten de Biesbosch zijn veel enthousiaste imkers, zowel hobbymatig als commercieel, voor de honing.

  1. Opgravingen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    Opgravin­gen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    WERKENDAM - Nieuwe archeologische onderzoeken in gebied De Burcht in Werkendam hebben nieuwe feiten naar boven gebracht over de geschiedenis van het dorp Zo blijkt de hoofdburcht meer naar het westen te hebben gelegen, op de plaats waar al in 2006 muurwerken werden aangetroffen. De oorspronkelijk vroeg veertiende eeuwse bebouwing moet zelfs nog meer naar het (zuid)westen gezocht worden, laat de gemeente Altena weten. Na de zomer komt het definitieve rapport naar buiten.