Een milieuparkje met ondergrondse containers voor glas, drankenkartons en textiel. Die laatste twee gaan op slot.
Volledig scherm
Een milieuparkje met ondergrondse containers voor glas, drankenkartons en textiel. Die laatste twee gaan op slot. © Gemeente Altena

Bijna niemand gebruikt ze: containers voor textiel en drankpakken in Altena gaan op slot

ALTENA - Alle ondergrondse containers voor drankpakken en textiel in Altena gaan op slot per 1 juli. De textielcontainers zijn vochtig en raken vervuild met ander afval en de containers voor drankpakken worden bijna niet gebruikt.

Dat bijna niemand lege drankpakken in de ondergrondse containers gooit, komt vooral omdat de meeste mensen het laten afhalen, tegelijk met het plastic. Het hergebruik van textiel verloopt moeizamer. In de ondergrondse containers blijft te veel vocht hangen, waardoor textiel vaak onbruikbaar blijkt. Daar komt nog eens bij dat veel mensen hun huisvuil er dumpen.

Alsnog verbrand

Vaak moet kleding uit textielcontainer alsnog verbrand worden als restafval. Dat is niet alleen milieuonvriendelijk, maar ook duurder. Vanaf 2 juli komen er bovengrondse textielcontainers, zo kondigt de gemeente Altena aan. Hoeveel er worden neergezet en op welke plekken, is nog niet bekend.