Volledig scherm
Bij het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Xenos in Waalwijk verdwijnen 180 banen. © © Dijkstra b.v.

Blokker schrapt 180 banen bij Xenos in Waalwijk

WAALWIJK - Een pittige boodschap dinsdag voor het personeel van Xenos in Waalwijk. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum gaan uiterlijk volgend jaar zomer dicht. 180 medewerkers staan op straat. 

Blokker Holding heeft twee derde van zijn Xenos-winkels verkocht aan Casa, een interieurketen van de familie Blokker met 500 winkels in acht Europese landen. Casa begint op korte termijn met het ombouwen van de winkels. Als die klus geklaard is gaat het hoofdkantoor en het distributiecentrum in Waalwijk dicht.

De verkoop van de Xenos-vestigingen is onderdeel van de ontmanteling van het Blokker-concern. Blokker Holding wil zich alleen nog richten op de eigen Blokker-winkels. Alle andere formules, waaronder Leen Bakker, Intertoys, Big Bazar en Xenos, staan in de etalage of zijn inmiddels verkocht. De 60 Xenos-winkels die niet door Casa zijn gekocht, zijn overgenomen door de familie Blokker zelf.  Deze winkels blijven in ieder geval voorlopig de naam Xenos voeren. 

Personeel

De gemeente Waalwijk heeft gisteren meteen een afspraak gemaakt met de directie van Blokker Holding, zegt wethouder Ronald Bakker. ,,Het is heel belangrijk dat het personeel goed begeleid wordt naar nieuw werk. Wij willen aanbieden om daarbij te helpen." 

Quote

Het is heel belangrijk dat het personeel goed begeleid wordt naar nieuw werk.

Ronald Bakker, wethouder Waalwijk

Bakker vertrouwt erop dat de meeste Xenos-medewerkers snel ergens anders aan de slag kunnen. Zeker de mensen die nu werken in het distributiecentrum. ,,Wij hebben in deze regio ontzettend veel vacatures bij logistieke bedrijven." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement