Anki Leene heeft 66 99-jarigen op de foto gezet en geïnterviewd. De portretten komen in het boek ‘Lang zal ik leven'.
Volledig scherm
PREMIUM
Anki Leene heeft 66 99-jarigen op de foto gezet en geïnterviewd. De portretten komen in het boek ‘Lang zal ik leven'. © copyright Marc Bolsius

Boek vol verhalen van 99-jarigen: ‘Wat een wijsheid, wat een wilskracht’

VLIJMEN - Een boek over 100-jarigen, dat vond ze een beetje té voor de hand liggend. Fotografe Anki Leene uit Vlijmen koos een verrassender invalshoek en zette 99-jarigen op de foto én interviewde ze. Het werden 66 portretten in totaal. ,,Ze hebben mij allemaal geraakt. Wat een levenswijsheid en kracht hebben die mensen.”

Ze liep ooit de marathon van New York. De vermoeidheid die ze toen voelde, bijna aan het einde van ruim 42 kilometer, herinnert ze zich nog precies. ,,En dit voelt écht veel zwaarder", verzucht ze aan de vooravond van de finish van die andere krachtsinspanning: haar boek ‘Lang zal ik leven’, waarin ze 66 99-jarigen portretteert. Anki Leene neemt daarna even gas terug. Want daar kwam het de afgelopen drie jaar niet van. 

  1. Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’
    PREMIUM

    Logés Efteling zijn boos om nieuw beleid: ‘Schandalig dat we twee kaartjes voor één dag moeten kopen’

    KAATSHEUVEL - ,,Schandalig dat we een extra kaartje voor in de avond moeten kopen, dat was niet de afspraak.” Bezoekers van de Efteling die voor de coronacrisis een overnachting hebben geboekt, voelen zich gedupeerd, doordat de openingstijden onverwachts zijn aangepast. Als ze in de maanden juli en augustus ’s avonds naar het park willen, moeten ze opeens een extra kaartje van 25 euro kopen.