Bol.com bouwt er nog eens acht voetbalvelden bij in Waalwijk

videoWAALWIJK - Bol.com is woensdagmiddag gestart met de bouw van een nieuw e-fulfiment center in Waalwijk. Het nieuwe center, pal naast het ‘oude’ dat pas in 2016 opgeleverd werd, beslaat zo'n acht voetbalvelden. In het centrum gaat Bol.com producten opslaan en verzendklaar maken van webshops die via Bol.com hun producten verkopen. 

Het fulfilment center in Waalwijk omvat straks in totaal zo'n 100.000 vierkante meter (zestien voetbalvelden). Het nieuwe center wordt een evenbeeld van het ‘oude’, maar krijgt een hoogte van veertig meter. Voor de werkzaamheden in het nieuwe center worden straks 100 mensen extra in dienst genomen, boven de al bijna 1000 die er al voor Bol.com in Waalwijk werken. 

Er werd woensdagmiddag aan de Pakketweg in Waalwijk geen traditionele eerste steen gelegd of paal geslagen. De openingshandeling werd verricht door partners van Bol.com en met name eigenaren van webshops die hun producten en artikelen via Bol.com verkopen. Een delegatie van hen stortte woensdagmiddag het eerste beton voor het nieuwe logistieke centrum.

Bol.com verkoopt verkoopt al lang niet meer alleen spullen van het bedrijf zelf. Inmiddels verkopen zo'n 20.000 webshop-eigenaren via Bol.com. Dat worden er steeds weer en om die groei te kunnen verwerken, heeft Bol.com behoefte aan een nieuw fulfilment center. Algemeen directeur Huub Vermeulen en logistiek directeur Olaf van den Brink toonden zich woensdagmiddag zeer in hun nopjes met de start van de bouw. ,,De groei in de branche is enorm en we kunnen hier straks uit de voeten. En in de toekomst zien we wel verder", aldus Vermeulen. 

Volledig scherm
Eigenaren van webshops storten beton voor het nieuwe fulfilmentcenter van Bol.com in Waalwijk © wouter ter haar/BD
  1. Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle media-aandacht gaat sluiting van woning te ver’

    Advocaat ouders Yuri van Gelder: 'Na alle me­dia-aan­dacht gaat sluiting van woning te ver’

    BREDA/WAALWIJK - Is de tijdelijke sluiting van de woning van de ouders van topturner Yuri van Gelder een te zwaar middel? Hun advocaat Vincent Poelmeijer vindt van wel, de vondst van drugs in hun huis heeft geleid tot massale media-aandacht. ,,Daar gaan ze al erg gebukt onder.” De gemeente Waalwijk ziet geen reden om van de gebruikelijke aanpak af te wijken. Rechter J. Siekstra doet binnen een week uitspraak of de woning inderdaad voor drie maanden op slot gaat.
  2. Werk begraafplaats Sprang-Capelle is klaar: kranslegging bij verzamelgrafmonument

    Werk begraaf­plaats Sprang-Capelle is klaar: kransleg­ging bij verzamel­graf­mo­nu­ment

    SPRANG-CAPELLE - Met een kranslegging op de algemene begraafplaats aan de Heistraat in Sprang-Capelle wordt maandag 11 maart stil gestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Vorig jaar werden 317 graven geruimd waarvan de grafrust verlopen was. Wethouder John van den Hoven zal namens de gemeente Waalwijk een krans leggen bij het verzamelgrafmonument. Een deel van de overledenen is herbegraven in dat verzamelgraf; nabestaanden konden daar voor kiezen.